پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403

به گزارش گروه دریافت خبر پایگاه خبری تحلیلی نوداد گیل : علی منتظری در هفدهمین نشست تخصصی توسعه با موضوع «تبیین برنامه‌های اقتصاد مقاومتی» که در سازمان برنامه و بودجه استان گیلان برگزار شد، رفع موانع تولید و رونق تولید را یکی از ماموریت های مهم دولت دانست و اظهار کرد: تاکنون اقدامات خوب و موثری در سطح کشور انجام شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان تعداد واحدهای دارای پروانه بهره برداری استان را 2 هزار و 628 واحد دانست و افزود: سال گذشته برای نخستین بار برنامه راهبردی صنعت، معدن و تجارت استان را تدوین و همه ظرفیت ها و نیازمندی های صنعت در حوزه های مختلف را شناسایی کردیم.

وی میزان سرمایه گذاری در این واحدها را 6 هزار و 200 میلیارد تومان با ایجاد 87 هزار نفر اشتغال همراه با بیمه دانست و تصریح کرد: بازسازی و نوسازی صنایع و تکمیل طرح های نیمه تمام از جمله اولویت های استان است. هم اکنون 2 هزار و 316 مورد جواز تاسیس واحد صنعتی صادر کردیم که نیمی از این واحدها پیشرفت فیزیکی بالای 40 درصد دارند.

این مقام مسئول با اشاره به وجود 35 شهرک و نواحی صنعتی در کشور، خاطرنشان کرد: 156 مورد از واحدهای صنعتی در شهرک های صنعتی گیلان است و جزو معدود استان هایی هستیم که از گذشته شهرک صنعتی داشتیم. در شهرک صنعتی رشت با 668 هکتار مساحت، 317 واحد مستقر است.

منتظری از استقرار یک سوم واحدهای صنعتی گیلان در شهرک های صنعتی خبر داد و متذکر شد: دو سوم واحدها خارج از شهرک مستقر هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به روند سرمایه گذاری در بخش صنعت در استان از سال 92 تاکنون، عنوان کرد: سرمایه گذاری استان در سال 92، 360 میلیارد تومان، در سال 93، 440 میلیارد تومان و در سال 94، 710 میلیارد تومان بود. پیش بینی برای امسال یک هزار میلیارد تومان بود که تاکنون محقق شده است لذا تا پایان سال شاهد بیش از یک هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری جدید در بخش صنعت استان خواهیم بود.

وی با بیان اینکه تعداد جواز تاسیس واحدهای صنعتی تمایل سرمایه گذاری در گیلان را نشان می دهد، متذکر شد: استان گیلان جزو معدود استان هایی است که تمایل به سرمایه گذاری صنعتی در آن زیاد است که نشان دهنده وجود زیرساخت های صنعتی و ظرفیت های مناسب است و سرمایه گذار را جذب می کند.

منتظری از وجود یک هزار و 100 طرح صنعتی نیمه تمام در گیلان خبر داد و اضافه کرد: این طرح ها به دلیل نداشتن سرمایه نیمه تمام مانده است لذا یکی از اهداف اصلی دولت در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تکمیل این طرح هاست که می تواند 41 هزار نفر اشتغال جدید در گیلان ایجاد کند.

وی از تشکیل کارگروه حمایت از تولید در گیلان در سال 93 و قبل از ابلاغ تشکیل کارگروه رفع موانع تولید خبر داد و گفت: در استان گیلان بالغ بر 832 مصوبه در کارگروه رفع موانع تولید و 2 هزار و 145 مصوبه در کارگروه رونق تولید داشتیم. تاکنون 3 هزار و 584 هزار نفر گیلانی در سایت «بهین یاب» در حوزه صنعت و کشاورزی ثبت نام کرده اند که 917 مورد در حوزه صنعت و 2 هزار و 667 مورد در حوزه کشاورزی می باشد.

این مقام مسئول از پرداخت 379 میلیارد تومان تسهیلات به بخش های مختلف تولید خبر داد و خاطرنشان کرد: به لحاظ میزان پرداخت رتبه سوم کشوری و به لحاظ تعداد پرداختی ها رتبه دوم کشوری را داریم؛ در حالی که رتبه صنعتی استان 13 می باشد که نشان دهنده تعامل و همکاری همه دستگاه ها به ویژه بانک های عامل است.

منتظری با بیان اینکه 29 درصد این تسهیلات در حوزه واحدهای تولیدی کشاورزی و 71 درصد آن در حوزه صنعت پرداخت شده است، تصریح کرد: باید تسهیلات رونق تولید به بخش های معدن و گردشگری همچنین صنایع تولیدی صنفی نیز پرداخت شود، زیرا می توان بخش عمده ای از کمبود اشتغال را از طریق صنایع کوچک جبران کرد.

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نوداد گیل می باشد
2015 © Nodad Gil